Posts

Showing posts from October, 2013

End holiday vacation: Malacca

Image
Assalamualaikum...

Aku baru selamat sampai ke mesir dua hari.Jadi ,dengan serta merta tamatlah cuti summer yang super panjang dan relax dan makan.Sebab utama  balik ke sini adalah permohonan untuk sambung Malaysia ditolak.I was very upset.Indeed.Aku berharap dapat buat  practical di hospital Malaysia untuk memudahkan diri masa posting nanti.But,yeah cut the crap.I didn't get the golden chance.So,I'm back to reality.

Disebabkan aku macam sedikit down.My beloved moms ajak pergi bercuti.I was eager to go to beach.Since adik semua lelaki dan ade dua orang kecik lagi.Kiteorang selalu pergi water teampark.Budak2 tu suka air.Tapi,waktu pergi Lost world of tambun haritu aku bosan sebab yun dengan yap dah takde.Terpaksa  naik ride sorang-sorang.Tambahan pulak water ride semua kena naik dua orang,nak naik dengan Affan dia 'acrophobia' pulak.ceh I dah sewa pelampung tau penat je bazir duit....

Dipendekkan cerita kiteorang pergi Melaka.Pantai Tanjung Kling.

Menginap dekat Shah Vi…

Gravity

Image
Assalamualaikum..

Semalam first time dalam sejarah pening kepala dalam panggung wayang.Tengok cerita Gravity dengan yap.Space tu berpusing-pusing sampai sakit mata.Saya tutup kejap mata.Maybe terlampau penat tengok space.Tapi,lepas bukak rasa macam nak muntah popcorn pun ade.

Anyway,it's a good story.Tapi bila ingat balik memang tak nak tengok dah.Memikirkannya je dah buat pening kepala.Cerita dari awal ke akhir tentang mission diaorang dekat space.

Dr Ryan stone ni adalah seorang doktor biasa.Tapi anak dia mati.Suami dia tak sure.Tapi,kiranya dia ni memang lifeless la.So,dia decide unutk join mission  ni.

Antara quotes yang paling saya suka..

What do I do? What do I do?

Tiba2 masa tengah buat mission tu.Ade serpihan kapal angkasa lain pecah dan termasuk dalam latitude diaorang.So,automatically diaorang kena berhentikan mission .Sut angkasa lepas ni macam ade satu tali yang attachkan seorang angkasawan dengan angkasawan lain so dorang tak terbang tempat lain.Tiba2 tali tu putus.S…

circuit training and more

Image
What is Circuit Training?Circuittraining is a fast-paced class in which you do one exercise for 30 seconds to 5 minutes and then move on to another exercise. It’s like a game of musical chairs: Everyone begins at a station (that is, a place where an exercise is done), and when the instructor yells “Time!” everyone moves to the next free station. Some classes alternate an aerobic activity (like stepping or stationary cycling) with a muscle-strengthening activity (like using weightmachines). Others focus exclusively on muscle toning or aerobic exercise. Consider the following if you are interested in taking a circuit training class: What circuit training does for you: Increases your strength and aerobic fitness and burns lots of calories. However, you don’t get the same level of conditioning as you would from doing your aerobics and strengthtraining separately. If you take circuit classes, aim to get in an additional 20 minutes of straight aerobic exercise at least three days a week. The…