Posts

Showing posts from June, 2013

Dubu-Dubu

Image
Assalamualaikum...

Pertama anda harus tahu saya sangat obses dengan makanan yang banyakkkk sayur,tofu,sup dan yang nampak sihat.Berkongsi minat yang sama dengan housemate sendiri.Kami berdua menyimpan cita-cita untuk menikmati makanan korea di midvalley.Taktau la berapa banyak kali kiteorang refresh page dubu-dubu restaurant dekat FB.haha.

Dan akhirnya impian tersebut menjadi kenyataan harini:)

Bagi yang tak tahu dubu-dubu adalah makanan korea dari seoul.Anda boleh merasai sendiri rasa dan feel makan makanan korea beserta side dish yang terkenal seperti kimchi,radish,taugeh,dan sup seaweed.Tapi,setelah mencuba sendiri tadi,kiteorg berdua sepakat mengatakan dorang dah ubahsuai sikit rasa supaya kena dengan  lidah orang kita.Jadi,tak yah risaula kalau siapa yang susah nak cuba makanan yang baru.Puas hati dan murah.


 yang ni saya punya..spicy tobbokki (rice cake) .Rasa dia macam yong tau fuu sikit.Dah cakap tadi..dia modify sikit rasa,Yang penting dapat rasa rice cake ..price:14.50 ala …

Bersenam dalam rumah

Image
Assalamualaikum..

hai hai ape khabar?

Sekejap je masa berlalu.saya baru habis written dan oral paper ke lima.Tinggal 3 lagi paper .Kawan-kawan pun dah nak dekat final written dan ade yang dah habis pun exam.Maksudnya semua orang dah nak balik.Dah nak berkampung dekat rumah masing-masing.menggemukkan diri...

Sedihnya dah habis pergi gym.Dulu dekat treadmill dan cycling tulah tempat melepaskan segala dendam.Apa semua benda tak kena haritu lepas dekat situ.Balik dari kelas stress-stress terus bantai bersenam.Suci muka dengan peluh-peluh sihat.Dan alatan-alatan gym tulah tempat bermanja tiap2 hari.Dok angkat tarik tiap-tiap hari.tsk tsk.amboi melampau emo

Ah sudah..
Point dekat sini cuma nak berkongsi cara untuk bersenam indoors.Memang pilihan gadis-gadis zaman kini yang malas nak keluar.Lagi-lagi kalau sampai tempat nak jog je ramai pulak lelaki.hadeh..memang aku lari sopan kepit-kepit bawak towel 24 jam nak lap peluh. kan?

ye saya faham benar perasaan itu.

1.AEROBIC...bunyi macam borin…