Posts

Showing posts from May, 2014

Gym

Image
Yesterday,was sad


haha.I had officially finished three month of exercising at gym.I didn't tell anyone except closed friends.Not even my brothers,they would be probably like.Don't torture your body kakak,you looks just fine .muwahaha,like I believe you!. I just don't like that reactions when I told someone that don't know me well,that I go to gym.It was that expression of..

-Uh ..stop it,don't diet
-Yeah..gym person.wohoo
-do you need a muscle?

Don't mean to be negative about it.But,I just want myself to be positive.Looks,it takes 10 minutes to walk to the gym and at least 2 hours to do the exercise.I need all the positive vibes around me.All I can say that it was worth it!

Truth to be told,I want to maintain my weight below 55 and reach my goal of 53,flat tummy,thigh gap and all the perfect bodies that woman want.but hey,don't be greedy.I just need to maintain .hahaha (sedapkan hati).

The most important things is, I realized that my hormones were being go…

Reunion sambest

Image
Assalamualaikum

It's been 6 years since we left high school.Another reunion to go with my old friends whom is studying at Egypt.Literally,we were being jealous because some of our friends did a mini reunion at the 'kenduri kahwin' of the second couple from high school.(congrates mira and salam on your marriage,May Allah bless you both and showers you with happiness till jannah).Can you believe it?? the second one.

Panjang jodoh antum sekalian.kikiki

I couldn't be surprised yet,as I know many more will come in the future.We had listed some possibilities of our friends who fell in love again after university life. uuuu

So,after I finished my second paper,I ask raden to go to Cairo with me.And the best things is,she said yes.She barely left home as she said home is where she found peace at.hahah.screw us.Mansoura is our second home indeed.Plus,my pharmily were so worried of me going to Cairo with raden,and so I said..kita redah je..member punya pasal.Doakan perjalan kite…

Majlis solat hajat ke lapan

Image
Assalamualaikum

Macam biasa lepas habis praktikal exam,straight sebelum mula written exam,geng pharmily akan buat solat hajat.Mintak doa dari-NYA supaya dipermudahkan urusan kami semua.
Aku kononnya dah prepare satu lagu untuk ganti ucapan dari senior (taktau pun ade benda ni semua,junior buat secret group dan plan senyap senyap).Adelah dekat sebulan aku practice lagu dua minit music pencuri.lirik aku gubah ikut suka hati.Tapi,last-last aku tak presentkan pun sebab..adelah sebabnya.haha
Tujuan aku buat macamtu takut aku menangis masa bagi ucapan,ataupun suara serak-serak keluar.Tak mahulah dek non.Tapi,alhamdullillah aku boleh bagi sedikit pesanan pada adik,abang, dan kakak aku.
Junior buat video yang sangat touching tapi aku tak menangis sebab gamba aku banyak benda-benda tak senonoh je kurang hasam,ambikla yang comel comel sikit.Tapi,still the best video aku pernah tengok.Dan dorang bagi kiteorang hadiah handmade labcoat ade tulis nama dalam bahasa arab.^^ Suka sebab lima tahun aku…

motivation freaks

Image
Apa perasaan korang kalau dunia ni dipenuhi dengan orang-orang yang lembik,tak nak bercakap dan tak nak jumpa orang.Mesti hidup kita ni dipenuhi dengan kesedihan dan kegelapan.Just imagine,satu hari kita bangun..takde orang cakap good morning,dah sarapan ke belum,ade kelas tak harini, macam tinggal dengan patung.kan?

Aku percaya semua orang suka pada motivasi dan perkara yang positif.Waktu dulu-dulu kan kita ada pembimbing rakan sebaya dekat sekolah.Ingat tak??.Aku baru ingat sebab dulu aku suka lari daripada dorang.Aku tak sukalah orang bagi kata-kata motivasi.Bagi aku motivasi tu datang daripada diri kita sendiri.

SALAH betul cara aku berfikir.hahah

memang betul motivasi bermula daripada diri sendiri.Tapi kalau tak di sokong oleh persekitaran.Last-last kita yang syok sendiri.pun macam hampeh je.hahaha.

Jadi,aku nak share beberapa kata-kata motivasi yang aku suka dan memang aku bersemangat bila tengok.Aku suka save gambar ni dalam phone.Bila rasa down,aku bukak gallery.Dia macam sej…

scones :resepi roti british

Image
Assalamualaikum semua..

Fuh sem ni terasa sangat cepat.Tapi dalam rasa tak sempat boleh lagi baking.Sebenarnya dah lama usha resepi ni dekat instagram kawan.Tengok dia ambik gambar fresh keluar dari oven.Tapi,takkan usha je kot.tak nama dayah la kalau tak try.hehe

Scones ni tekstur dia macam biskut campur roti.Paling senang kita tak perlu uli doh .Aku memang tak suka menguli doh ni.malas.lepas tu tangan sakit-sakit macamlah tengah angkat dumbell 100 kali.over kan perumpamaan.

Senang nak menangis buat dia.

Bahan-bahan
2 cawan tepung
1/3 cawan gula
1 sudu kecil baking powder
1/4 sudu kecil baking soda
1/2 sudu garam
8 sudu besar butter
1/2 cawan kismis (optional)
1/2 cawan buttermilk
1 biji telur (optional kalau tak letak pun jadi je)

Cara-cara
1. Preheat oven 200 degree
2. Campurkan tepung,gula,baking powder,baking soda  dengan garam.
3. Masukkan butter dalam adunan.pastu guna tangan mixkan dengan tepung sampai jadi serbuk roti.ambik         masa 2-3 minit jugakla .Dalam resepi dekat …