Posts

Showing posts from August, 2014

23 and still living

I remember the last time yun sing to me taylor swift.twenty two.Time flies and now I'm a year older.

I guess celebration is just for girls.I'm almost women......with nothing.

-finish my study,but still an undecided graduation days.no official certificate yet
-total saving of less than 1000 ringgit
-debt to yun 700 ringgit from the previous euro trip
-no skills except my passion in baking
-boyfriend -less

What I'm going to do with my life.How I'm going to be happy 10 years from now.That question pops into my mind.I feel completely...

loss

despite celebrating it with no cakes nor presents.Yun brought me to mamak and nah...the crispy yummy nan garlic.

nothing beats cakes and presents rather than good foods.

Alhamdulillah for everything.And to friends and family whom had wish me.That means a lot.

happy 23rd hidayah.keep on the right track.be happy.love yourself.stay pretty.laugh a lot more in the future.


Troublemaker

Image
I was planning to hangout with Nadia,which were my long lost neighbour .Since I delayed our 'lepak time' for too long.I decided to go with her yesterday.

So,we agreed to go to The Mines

After some begging plans,she managed to use her dad's car .I was the one who should give her direction but google maps just gotta be kidding me.WHYY!!. We already pass the sempadan seremban and we end up at Nilai.We did our U turn and safely arrived at The mines.

We was watching into the storm.The movies was great.So,I guess we were having a good time.

no?

We got lost on the way back home too.We almost got into the end of the World (oh I'm just exaggerating).We follow the direction to Pulau Indah ,just because...it was our only hope.But what we found was "lebuhraya anda tamat'

And we did pass into palm oil plantation and some mountain though.

And not just that...minyak kereta is running out weh!

We found the way to Port Klang and got stuck at Pelabuhan Barat.Those big lorries …

Foods in bandung

Image
Hi
Makanan dekat bandung ni memang meriah.Dekat tepi-tepi jalan tu memang banyak sangat pilihan.Dan semuanya halal sebab majoriti orang muslim.Aku ni jenis kalau terasa sedap kat tekak aku telan je.Mungkin sebab aku pernah duduk negara orang,jadi aku jenis tak kisah pasal makanan.Aku boleh tak makan nasi beberapa hari,aku boleh makan mee je,Dan aku boleh hidup dengan roti,aku suka roti.cuma kalau haiwan yang aku tak biasa makan aku tak makan.macam puyuh,arnab,kerbau,itik.kalau kambing aku makan yang dipanggang.
Apepun..aku nak suruh korang cuba makanan yang aku makan ni.Dekat bandung ni banyak street foods atau dipanggil cemilan.Yang paling popular ialah tahu.Memang sedap.Jom aku bagitau satu-satu.

ini namanya tahu semedang.Aku rasa tahu bantal.semua jenis tahu digoreng dan letak macam-macam perisa.Memang sedap makan panas-panas

nasi bakar.Nasi yang dibalut dalam daun pisang dan dibakar.serve dengan tempe,tahu,sambal dan ayam bakar.memang best.rasa nasi tu macam nasi goreng pun ada.


3 hari di bandung

Image
Assalamualaikum..

Beware post ni akan jadi post yang sangat panjang.tapi,aku yakin korang takkan bosan dengar cerita 3 hari di bandung.atau korang akan menyampah aku ni asyik jalan jeee.tetibe!

Memang benda ni jadi sangat spontan..Liyana call  tanya aku nak pergi bandung tak.ade seat kosong,kalau tak bawak luggage lagi murah.Jadi,aku tanya umi dan semua. Surprisingly semua kata pergilah.Malam tu jugak book tiket,esok transfer duit dekat liyana.boom! lepas raya pergi bandung

Aku suka betul benda yang spontan.buat aku jadi blur-blur dan masuk alam mimpi:3

Flight aku pukul 6 pagi.Jadi,pukul 3 pagi dah bertolak dari rumah liyana dekat subang jaya ke klia2.Klia 2 sangat besar bukan sebarangan airport tambang murah.Siap ada shopping mall semua.Perjalanan dari klia ke bandung dalam dua jam.Yang bestnya naik flight tambang murah,kita tak perlu risau pramugari kejutkan kita untuk makan.mulut dahla busuk2 kena makan.tutup je mata,buka mata da sampai bandung.

Waktu sampai di bandara(airport),be…