Posts

Showing posts from June, 2014

hari pertama:london (bahagian 1)

Image
Bismillahirrahmanirrahim...

Pertama sekali.Aku harap sharing aku ni tak mengundang sensitiviti mana2 pihak.Cuma bercerita tentang pengalaman daripada trip aku ke Europe.hehe

Perjalanan daripada airport Cairo ke London Gatwick memang terasa sangat lama.Lagi-lagi masa aku balik,hampir semua junior aku datang hantar,kawan satu batch,housemate,ex housemates.Semua hantar aku balik.Aku tak boleh tahan kecuali menangis.Memang satu ape pun tak keluar daripada mulut aku.Thanks korang sebab hantar aku balik.Walaupun aku tau ade antara korang yang kena stay untuk summer sebab nak ambik summer course.Aku tak nak korang sedih.Tapi,nampaknya aku pulak yang terlebih sedih.pasal aku sorang je yang nangis beriya.haha.ok fine that is my farewell.Alhamdulillah.it was the best farewell ever.I'm not gonna forget it for my entire life:)

Bebalik kepada london.Jadi ,nak dipendekkan cerita ( pasal banyak gila benda nak cerita) aku sampai dekat London Gatwick Airport.First impression .Orang London memang …

Lima hari lagi

Image
Dah habis dah exam.dah habisss

Ya Allah,memang tak dapat nak luahkan perasaan.Happy tapi tak boleh happy sangat sebab ade kawan tak habis lagi.Sedih memang taklah sebab dah sebulan hidup begini.9 paper yang aku ingat tak boleh buat tu.akhirnya...inshaAllah selamat.ameen

Benda kedua ni lagi excited,tapi takdela excited sangat pun.

5 hari lagi ke London,PARIS,France..



Aku pun tak fahamla kenapa orang boleh excited nak pergi luar negara.Aku tension je.Ke itu cuma lakonan dorang semata-mata.Seminggu lepas beli tiket masa winter, sampai menangis sehari dalam bilik sebab ingatkan tak dapat pergi.(turun dua kilo ko)Like wadehel aku dah beli tiket ni.Tapi kelas tak start lagi.Pastu aku call umi ,umi kata pasrah je nak buat macammana.Ade rezeki kakak pergilah.

Memang sepanjang semester ni aku tawakal je takde benda buruk berlaku.Tiket dah beli.Tiket nak balik Malaysia Yun dah beli.Untungla ada adik belajar dekat France.Kalau tak memang lepas aku dapat pergi haji baru aku pergi benda alah ni.M…

5 good things

Image
Five years is enough? more than enough,It takes me quite a time to understand them well.Especially,we had a separated class before.Not this year,it was hectic and I could say they did help me through the ups and down of practical and finals.

1.They are competitive.This will makes you to not sit in a place.You will try to beat them,by hook or by crook,if you just follow the rules,you were left behind.It means your life wont get bored believe me.

2.They are full of confident.You can see some of them even ask the doctors until the depth of the question.Like is that even included in exams.Every little mistakes and they will speak it up.Like a boss..

3.They were harsh and lack of patience.But,they save no grudge.Words is just a sweet things.But,one things that I know,if they were mad at you,they will be angry for one to two hours,and forget it the next day.

4.Crying is their weakness.All Egyptian can't see peoples cry.See ...soft-heart ed much right?.So,if you feel burdened by anythin…

Bukan jalan mudah

Image
Assalamualaikum..

Hari pertama saya menjejakkan kaki ke rumah di Mesir dengan bakal housemate.Rumah kiteorang kotor sangat.Sebab baru renovate dan siap ade ayam naik tangga sekali dengan kiteorang.Masatu,air pun takde lagi.Perabot takde.Kipas takde.Toilet jangan cakap..ew

Jadi,kiteorang decide untuk keluar beli barang.Blur-blur lagi nak beli apa sebenarnya sebab tak familiar dengan duit genih.Nak dijadikan cerita,kiteorang tinggalkan barang berharga dekat rumah jiran sebelah.Segala mak nenek termasuk laptop,pasport,duit usd baru tukar,dokumen pelajar.

Balik je dari membeli belah,ingatkan nak jenguk rumah jiran sebelah.Bukak pintu..takde orang.Suspen masa tu.Kiteorang pun beranikan diri masuk setiap bilik.Check bawah katil..Allahuakbar! benda pertama yang saya sedar laptop takde.mane pergi?

Group hug dan nangis mengenangkan nasib masing-masing

Dahla baru sampai.Nak call jiran sebelah, kiteorang baru kenal dorang dan tak ade nombor phone pon lagi, takut dorang kena kidnap dengan pak ar…

Small gift,Big heart

Image
Hi

How did my new template looks like?cute eh..

I had been to Malacca to buy souvenirs for my lecturer.It is not that big of gift,compared to what they had teach me for the past five years.But,I would like to leave them a slight memories of me!.

Literally,I am carrying my gift bag to all exams,and right after the oral exams.(when the doctors had write my  marks)..I give them with a bright smile on my face,saying duktur(we call our lecturer duktur) this is from Malaysia.Thank you for teaching us.Or when I had the chance to bump with any doctors.I immediately stop them,say hi..and quickly give them the gift.and run..hahaha

It was a pleasure to see them smile.Here I tell you,I had this doctor who looks so strict in appearance,but he couldn't hide his smile after I thank him.cuteness overload!!

And last but not least a selfie with my doctors.It was a shame,as I'd never been able to take a picture with my lecturers before.I never had a courage to do so ,but hey you got to have som…