Posts

Showing posts from September, 2014

Farmasi bergerak

Image
Sebenarnya aku masih dalam awangan lagi ni.Bila baca post lama aku terasa sangat 'dayah...tumbuk muka sekarang.sebab tah ape benda aku nak miserable sangat pasal konvo sebelum ni.Sekali konvo dah selesai.haha.patut dikurniakan darjat pelempang ke muka.

Apepun perkara yang aku paling mengada ingatkan tak nak pergi Mesir bagai telah selesai,gambar dan video (yang tak sangka ada ) pun dah dapat.Syukur Alhamdulillah ade kenangan untuk masa depan.

Jadi,berbalik kepada tajuk di atas..kebelakangan ni aku ada kesedaran untuk bawak satu bekas kecil untuk ubat segera.Terutamanya untuk pergi travel.Dan Alhamdulillah setakat ni dah berapa kali aku lalu imigresen punya kaunter takdelah bunyi tett pastu kena cek badan segala.gelii

pegawai farmasi mood on!

1.panadol

benda yang wajib korang kena bawak,atau nama generic name dia paracetamol.Panadol tu kira nama brand/company yang famous kat Malaysia ni..Ini untuk pening,demam,sakit badan .Sekarang ada jugak company yang dah combinekan panadol den…

Convocation :the moments of truth

Image
Konvo?

Aku tak pernah rasa ianya benda yang istimewa.Bukan tak pernah aku join jadi ajk untuk majlis konvo.Tapi,bagi aku..apalah..naik atas pentas turun tangkap gamba.habis...
Sampailah hari konvo,mak ngah wassap guna fb messenger cakap atuk nak call,umi inbox fb dengan ucapan
'Umi harap kakak akan enjoy hari terindah dalam sejarah'
Baju kemeja ayah sampai dua kali aku gosok untuk pastikan tak berkedut.Ada dua tiga pasang baju yang lain ayah ambik pastu tak jadilah letak atas tilam.Semua tak kena,yang ni kecik,yang tu dah gosok pun berkedut,yang ni corak tak sesuai.
Macam wau.Ini benda besar ni.
Bila sampai ada photographer,ade banner,ade khemah besar,ade jubah,ade budak arab cantik-cantik,ade kawan-kawan datang ucap tahniah,ade message wassap tak henti-henti .
Lutut aku macam crack sekejap.Maybe tak dapat nak tampung apa yang aku rasa.
Rasa apa?
Rasa tulah..haha apa aku mengarut ni
Masa nilah ko boleh nilai mana permata mana kaca.mana kawan yang datang masa ko senang,mana ka…