Convocation :the moments of truth

Konvo?

Aku tak pernah rasa ianya benda yang istimewa.Bukan tak pernah aku join jadi ajk untuk majlis konvo.Tapi,bagi aku..apalah..naik atas pentas turun tangkap gamba.habis...

Sampailah hari konvo,mak ngah wassap guna fb messenger cakap atuk nak call,umi inbox fb dengan ucapan

'Umi harap kakak akan enjoy hari terindah dalam sejarah'

Baju kemeja ayah sampai dua kali aku gosok untuk pastikan tak berkedut.Ada dua tiga pasang baju yang lain ayah ambik pastu tak jadilah letak atas tilam.Semua tak kena,yang ni kecik,yang tu dah gosok pun berkedut,yang ni corak tak sesuai.

Macam wau.Ini benda besar ni.

Bila sampai ada photographer,ade banner,ade khemah besar,ade jubah,ade budak arab cantik-cantik,ade kawan-kawan datang ucap tahniah,ade message wassap tak henti-henti .

Lutut aku macam crack sekejap.Maybe tak dapat nak tampung apa yang aku rasa.

Rasa apa?

Rasa tulah..haha apa aku mengarut ni

Masa nilah ko boleh nilai mana permata mana kaca.mana kawan yang datang masa ko senang,mana kawan yang dengki bila ko senang,dan mana kawan yang ade tak kira susah ke senang.It's the moments of truth.




p/s/s: thank you ayah for coming with me.thank you umi sebab walau tak dapat datang umi still be with me till the end.thank you yun sebab selalu positivekan kakak,thank you yap,affan dan arief buah hati kakak.thank you atuk selalu belikan barang everytime dayah nak pergi mesir,thank you mak ngah sebab selalu call dayah and bagi moral support,thank you mak long sebab masakkan rendang kering setiap kali balik,thank you makcik2 dan pakcik yang bagi duit raya lebih setiap tahun.thank you yukinohanians sebab jadi kawan yang selalu ada masa aku susah,thank you pharmily sebab sentiasa bersama and buat solat hajat semua,thank you my blog readers yang selalu bagi support setiap kali saya membebel tahpape,thank you my lecturer and doctor sebab jadikan kiteorg anak emas dan sentiasa tolong kiteorang,thank you my egyptian friends yang selalu tolong masa praktikal exam yang susah gila tu,thank you my batchmate k fana,dayah halim,naeem,ikyn,k nana sebab layan kerenah aku.Thank you kawan-kawan,senior2 dan junior2 dekat mesir.Aku terhutang budi pada kamu semua.Allah saja yang mampu membalas jasa kalian.semoga Allah tempatkan kalian di kalangan orang beriman dan beramal soleh.ameen

Comments

Musafir Melayu said…
Amazing how quickly time flies.

Congratulation, and good luck in Malaysia!

p.s: it's an honor to be able to document you and the other two 'akak senior' grand moments. :)
lavenderlover said…
tahniah dayah! im so happy for u.. finally! hehe... cepat je ms berlalu kan.. semua dah harung,,ms susah,,ms nangis,, ms happy2.. ms suka2..hehe.. im happy for being 1 of ur good memories & buddy! wish our friendship last forever.. do keep in touch.. lots of love from kak long yuki no hana's
Anonymous said…
A very congratulation on your graduation. From now on, enjoy every moments you have so that every single things are so valuable regardless the ups and downs. May you stay strong and happy always :)
hidayah azman said…
This comment has been removed by the author.
Alya Qistina said…
Hai senior Mansoura. Tahniah! Semoga dapat posting cepat2. :)
hidayah azman said…
Thank you semua!! when I read back your comments it gives me strength.Hi alya!! hihi tadelah senior sgt.

Popular posts from this blog

ubat selsema

Ubat untuk demam

training experience:memahami dan bersikap profesional